logo hecht vzw

Team

Anja Boers

Al jong voelde ik dat het begeleiden van mensen om meer in hun kracht te komen, om vanuit hun volle potentieel in het leven te staan, mijn passie is. Maar het duurde nog even voor ik écht op mijn juiste pad zat. Ik studeerde succesvol af als Maatschappelijk Werker en Criminoloog en startte als hulpverlener en vrijwilligerscoördinator bij de Dienst Slachtofferhulp. Van hieruit maakte ik een sprong naar de onderzoekswereld en vervolgens naar Justitie om als Criminoloog tewerkgesteld te worden. Doorheen mijn loopbaan bouwde heel wat expertise op m.b.t. de thema's verlies, rouw, emotionele pijn, trauma en groeiprocessen. Maar hoe langer ik in beleids- en leidinggevende functies stond hoe meer ik de verbinding op een diepere laag van mens tot mens miste. 
Anja Boers Hecht vzw
Vanuit mijn verlangen om binnen een therapeutische setting aan de slag te gaan volgde ik de tweejarige opleiding "Integratief verlies en rouwcounselor voor kinderen en jongeren" in de Bleekweide. Het is in deze visie en manier van werken dat ik mijn hart verloor. Op hetzelfde moment volgde ik de opleiding ͚Kinderyoga docent͛ bij Amba-Amba, een mooie aanvulling en verrijking om via spel, beweging, creatieve expressie en relaxatie op weg te gaan met kinderen en jongeren. Vanuit de vaststelling dat heel wat ouders zoekende zijn in het ouderschap en de emoties die hiermee gepaard gaan volgde ik de ervaringsgerichte opleiding "Postpartum Consulent" bij Lieve Van Weddingen. Sindsdien maak ik deel uit van het Postpartum Consulent Netwerk en verdiep ik me steeds verder in dit thema. Om mij verder te inspireren in het therapeutisch werken met volwassenen volg ik momenteel de vierjarige opleiding "Integratief Psychotherapeut" aan het AIHP en de jaaropleiding "Creatieve werkvormen inzetten bij hulpvragen" bij Balans. Ik geloof in levenslange groei. Ik leer nog elke dag om meer en meer te worden wie ik écht ben. Elke stap zorgt ervoor dat er weer een laagje meer loskomt. Mijn hart openen, kwetsbaar durven zijn, helen. Tonen wie ik ben. Doen waarvoor ik hier ben. Hierdoor voelt mijn authenticiteit heel puur. Je vindt bij mij warmte, veiligheid, rust en vertrouwen. En een bezielde gretigheid in het samen zoeken, in beweging komen, individueel of in groep.
Wie ben ik nog? Ik ben zelf mama van twee kinderen. Ik hou van de geluksmomentjes in gezinsverband, de natuur, zwemmen-lopen-yoga, lekker eten, lezen en opladen in contact met familie en vrienden.

Lara Vanbeveren

Al van jongs af aan was het mijn droom iets bij te kunnen dragen tot het welzijn van kinderen en jongeren, alleen wist ik nog niet hoe…  Ik besliste criminologie te studeren aan de UGent. Maar ook na nog enkele vakken extra mee te volgen op de faculteit van pedagogie en psychologie en de faculteit van de filosofie, was mijn honger niet gestild. Tijdens stages, werkervaringen en vrijwilligerswerk ondervond ik dat er meer moest zijn. Dat anderen helpen op een diepere laag moest kunnen, vanuit een échtere verbinding. 
En toen kwam ik terecht op een lezing gegeven door Lut Celie, waar ze de visie van de Bleekweide uit de doeken deed. Onmiddellijk wist ik dat datgene wat zij vertelde iets was wat ik van binnen voelde borrelen maar nooit zelf onder woorden of in een beelden kon brengen. Uiteindelijk ben ik aan de tweejarige opleiding tot verliescounselor voor kinderen en jongeren begonnen, en ondertussen studeer ik verder tot integratief psychotherapeut.             

Ik ben iemand die erg gelooft in de kracht van mensen (zo schreef ik mijn masterproef over de originele ideeën achter het concept ‘empowerment’ (die soms heel ver staan van de huidige heersende ideeën)), en gelooft dat elke kwetsuur kan omgevormd worden tot een kracht. Het is gewoon een kwestie van samen op zoek te gaan hoe we dit kunnen doen en hoe ik jou in dit proces kan begeleiden.             

Voor de rest ben ik gepassioneerd door paarden, reizen, mijn dochter die de wereld ontdekt en mensen die dingen in vraag stellen, mensen die urenlang kunnen discuteren, mensen die andere mensen doen nadenken en helpen groeien…